Zoeken
  • Lisa Hoogmoet

Puzzelstukjes


‘Het is een ingewikkelde puzzel en die hebben we samen te leggen’, zo vertelde minister De Jonge in de persconferentie van 8 december. En dat bleek kort daarna zeker zo te zijn. Het land ging op slot, alles dicht, waardoor we aangewezen werden op onszelf én de puzzel.


Want naast een blokje om, was er weinig mogelijk dan de stukjes op de juiste plek proberen te leggen. Niet alleen op je keukentafel, maar ook in de rest van je leven. Daarbij is het niet simpelweg een kwestie van de randjes (op)zoeken, om deze vervolgens in elkaar te laten klikken.


Helaas voelt het soms iets meer als een spelletje pesten, waarbij je net niet de juiste kaarten in handen krijgt. Een ronde moet wachten, omdat een ander je dwars probeert te zitten. Een slechte verliezer zijn, wanneer je niet kunt winnen. Nu kun je de handdoek in de ring gooien óf kijken naar wat 2020 ons allemaal uiteindelijk gebracht heeft.


Want hoewel het wandelen misschien je neus uitkomt, is het dé manier om even tot rust te komen. Verstand op nul, een route volgen of juist verloren raken in het bos. Van het tjirpen van de vogels tot het zachtjes tikken van de regen op de bladeren. Je mag je vingers dan na een tijd niet meer voelen, je beseft wel dat dit misschien is waar het in het leven om draait.


Niet alleen maar door blijven draaien in het rad dat het leven heet, maar een moment stil blijven staan bij wat je wél hebt. Niet langer alles op de automatische piloot, maar genieten van de kleine momentjes. Even de boel de boel laten en accepteren dat het nu eenmaal zo is. Het nieuwe normaal is misschien niet makkelijk, alleen zullen we voorlopig moeten dealen met deze realiteit.


Toch is het ook tijd om langzaam vooruit te kijken. Met een goed glas wijn op het terras genieten van de eerste zonnestralen. Dansen op een festival, terwijl je het zweet van je buurman of buurvrouw net niet in je gezicht voelt druppelen. Weer op bezoek gaan zonder angstvallig anderhalve meter afstand te moeten houden.

En ook dat is na een poosje dan weer gewoon. Het nieuwe normaal, op de oude voet verder. Tot die tijd moeten we het doen met de puzzelstukjes die ons gegeven zijn. Die kun je dan wel krampachtig op de juiste plek proberen te rammen óf je accepteert dat het plaatje nu gewoon nog even niet compleet is. Alles valt vanzelf weer op z’n plek.Deze column is geschreven door Lisa Hoogmoet in opdracht van ContentiQ visual storytelling. Zoek niet langer naar woorden, vertel het met een vernieuwende content strategie. Om je corporate story perfect in beeld te krijgen.


106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Herfstkind