Zoeken
  • Lisa Hoogmoet

Knipperlicht

Bijgewerkt op: 3 jul. 2020


Het beeld van een knipperend lampje werkt voor mij als een rode lap op een stier. Alleen wil ik niet woedend een arena bestormen, maar vol paniek met 100 kilometer per uur een vluchtstrook op. Want één ding heb ik wel onthouden van rijles: als dingen gaan branden in de auto is het foute boel.

Helder nadenken, ga terug naar wat je ooit geleerd hebt. M’n hersenen kraken, maar laten alleen flarden van onbruikbare situaties zien. Want de nieuwe Max Verstappen zal de beste man nooit in me gezien hebben. Nee, eerder een potentiële winnaar voor De Slechtste Chauffeur van Nederland.

Links, rechts, links, rechts. Knipperlicht aan, de situatie inschatten, goed kijken. ‘Waar ben je nu eigenlijk op aan het wachten?’, hoor ik ongeduldig vanuit de bijrijdersstoel. ‘Je had al tien keer kunnen gaan.’ Gevuld door stress besluit ik maar een poging te wagen. ‘Wát doe je nou?’, vraagt hij woedend. ‘Je moet wel opletten, hè.’

‘Nou goed, rijd maar naar het station, zonder navigatie.’ Wanhopig kijk ik naar rechts. Weet deze kerel wel wat hij van me vraagt? Zonder hulp van die sturende stem ben ik hopeloos verloren. ‘Ik denk niet dat dat gaat lukken’, probeer ik voorzichtig. Maar hij duldt geen tegenspraak en kijkt naar me alsof hij nog een trein moet halen.

‘Het gaat er niet om óf je er komt, maar dat je de borden leert volgen.’ Nee, het station zullen we nooit bereiken, dat kan ik hem nu al vertellen. Misschien eindigen we in Frankrijk, wie weet. Of cross ik zo door naar een station ergens in de andere kant van het land. Tja, hij heeft nooit gezegd wélke eindbestemming hij in gedachten had.

Ik weet in ieder geval wel waar ik heen wil. Zo snel mogelijk naar huis. Weg van deze man en zijn schuddende hoofd. Weg van het gevoel dat ik nooit zal leren rijden. Een brokkenpiloot ga worden, die de auto niet onder controle heeft. En dat rijbewijs? Dat kan me gestolen worden.

Met 100 kilometer per uur word ik teruggebracht naar het heden. En net als ik besloten heb om om te keren, dooft het licht van het knipperende lampje. Is er dan toch niks aan de hand? Opgelucht haal ik adem.

De muziek vol aan, Marco Borsato door de boxen. De rust keert langzaam terug. Ik kan heus wel rijden, zolang ik maar helder na blijf denken. Toch voel ik me pas volledig ontspannen zodra ik de oprit oprijd. ‘Bestemming bereikt.’Deze column is geschreven door Lisa Hoogmoet in opdracht van ContentiQ visual storytelling. Zoek niet langer naar woorden, vertel het met een vernieuwende content strategie. Om je corporate story perfect in beeld te krijgen.


163 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven