Zoeken
  • Lisa Hoogmoet

Herfstkind


Terwijl de meeste planten tot leven komen in de lente, floreer ik juist in de herfst. Het vallen van de bladeren, het zachtjes tikken van de regen op de ramen, het knisperen van een kaars: hoe kun je daar nu niet van houden?

Het weer wordt misschien onstuimiger en daardoor een stuk lastiger te voorspellen, maar een frisse neus halen was nog nooit zo lekker. Wandelend door het bos zie je de natuur veranderen, zich voorbereidend op een nieuw seizoen. En deze woelende wind door de bomen, is misschien ook wel precies net wat je nodig hebt om je hoofd leeg te maken.

Weg van je telefoon, weg van alle elektronica, kom je daar op dat modderige pad pas echt tot jezelf. Want geef toe, hoeveel uren breng je doelloos scrollend door, niet wetende waar de tijd is gebleven? Gezogen in een scherm, niet langer opmerkend wat er om je heen gebeurt?

Je schermtijd zegt waarschijnlijk al genoeg. Van Instagram tot Facebook en van Whatsapp tot even kort telefoneren. Een foto laten zien van je vakantie, om daarna toch nog even die mail te beantwoorden. Afgeleid tijdens het uiteten, omdat het laatste nieuws niet veel goeds voorspelt over ons kikkerlandje.

En de verbinding mag tegenwoordig dan overal prima zijn, de echte connectie raken we langzaam kwijt. Je gesprekspartner wel fysiek aanwezig, maar mentaal ergens op het wereldwijde web. Sterker nog, grote kans dat je telefoon het eerste is wat je ziet in de ochtend.

‘Buiten is het te doen’, zei een coach op televisie daarom ooit grappend. Maar in deze geestig bedoelde opmerking schuilt wel degelijk de waarheid. Schuif Buienradar aan de kant en ga eropuit. Er is altijd een moment op de dag dat het droog is. En we zijn nog steeds niet van suiker, toch.

Want daar in de natuur, wordt het zaadje geplant. Die boom lijkt misschien langzaam zijn kracht te verliezen, maar maakt zich juist op voor nog meer groei. De wolken verdrijven de zon, maar kunnen jouw ideeën niet overschaduwen.

Dus terwijl de regen zachtjes tikt op de ramen en de bladeren oranje kleuren, kom ik tot bloei. En hoewel het heel de dag stormachtig zou worden, klaart het langzaam op. Zie je wel, je moet gewoon de stoute schoenen aantrekken.Deze column is geschreven door Lisa Hoogmoet in opdracht van ContentiQ visual storytelling. Zoek niet langer naar woorden, vertel het met een vernieuwende content strategie. Om je corporate story perfect in beeld te krijgen.


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven