Zoeken
  • Lisa Hoogmoet

De kust is veilig


Hier aan de kust, de Zeeuwse kust. Waar de mensen onbewust, zin in mosselfeesten krijgen.’ Denk je aan Zeeland, dan is de kans groot dat Bløf hard een nummer in je hoofd gaat zingen. En als je die associatie al niet krijgt, dan is het wel doordat Omroep Zeeland elk blok minstens één lied van de band draait.

En ja, onbewust krijg je dan inderdaad zin in mosselfeesten. Niet zo gek, want vanwege het coronavirus zoeken veel mensen het tegenwoordig maar in eigen land. Minder kans op zon, wel meer kans op grijze wolken boven je hoofd in een gammel strandhuis.

Toch blijven hoge temperaturen, palmbomen en een zee zonder kwallen lokken. De verleiding om een ticket rechtstreeks naar een tropische bestemming te boeken, wordt met de minuut groter. Maar geef toe, met een mondkapje door de straten flaneren, is ook niet alles. Heb je dit jaar geen afdruk van een skibril om je ogen, maar iedereen kan zien dat je in Spanje bent geweest.

Nu je vakantie misschien op losse schroeven staat, zou je willen dat je reizen niet zo als vanzelfsprekend had beschouwd. Neem nu die ene keer naar Frankrijk. Puffend op een elektrische fiets een berg op, je vervolgens iets te lam zuipen op een wijnproeverij en met twintig kilometer per uur dezelfde helling weer af. Levensgevaarlijk, maar allemaal zo vanzelfsprekend.

De mooiste gebouwen in Rome zien, maar toch klagen over de temperatuur. Je dag laten verpesten door vogelpoep op een prachtig plein in Barcelona. Of ruzie maken in Madrid, omdat de nacht toch net iets te kort was.

En achteraf, wanneer mensen vragen hoe het was, waarom vertellen we dan dat het hotel toch wat tegenviel, dat het regende die ene dag in de week of die boottocht wat misselijkmakender was dan gepland? Ja, je hebt misschien je hele maaginhoud over de reling zien gaan, maar dat is niet wat zou moeten blijven hangen.

Het dansen tot ’s avonds laat, de zwoele zomeravonden en het heerlijke eten, dat is wat je zou moeten onthouden. De hele dag aan het strand, zonder ook maar enige zorgen. Je drinkt nog nét niet met je billen bloot, melk uit een kokosnoot.

En daar aan de kust, de Zeeuwse kust, is het zo slecht nog niet. Geen Holiday in Spain of Liefs uit Londen, maar rondrijdend door steden als Vlissingen, Goes en Domburg valt alles op zijn plek. Ik ben blij dat ik hier ben.Deze column is geschreven door Lisa Hoogmoet in opdracht van ContentiQ visual storytelling. Zoek niet langer naar woorden, vertel het met een vernieuwende content strategie. Om je corporate story perfect in beeld te krijgen.


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven